7.11.10

La Fontaine'cilikten Kurbanlıkara



muhalfet-iktidar



1-muhalefet ile iktidar partisinin yolsuzluk tartışması:
Bir keçi ile bir koyun yan yana gidiyorlarmış (ikisinin de çobanı aynı ya ondan). Bir su kanalına gelip dayanmışlar. Keçi, "hadi koyun kardeş, önce sen atla". Koyun atlamış, atlarken ağır kuyruğu yere paralel fırlayarak kalkınca, keçi gülmeye başlamış, "oooo, koyun kardeş kıçını gördüüüümmm".
Utangaç koyun , “ben senin kıçını her gün görüyorum ya"!

anafikir:arsızlık cahillikten tehlikeli

* * *




2-sürüyken sürünmek:
Şimşekten korkan koyunlar uçuruma atladı
Gölbaşı beldesine bağlı Mazığ bölgesinde salı gecesi etkili olan yağış sırasında oluşan şimşeğin sesinden ürkerek 200 metrelik uçurumdan atlayan 81 koyun telef oldu.
Sürü çobanı (çoban Sülü değil) Veysi Çakır, şimşek sesinden korkan koyunların sağa sola koşmaya başladığını belirterek, "Ben tek başıma olduğum için kaçmalarını engelleyemedim. Koyunlardan biri uçuruma doğru kaçmaya başladı. İlk koyun atladıktan sonra arkasından diğer koyunlar da uçurumdan atlamaya başladı. Elimden bir şey gelmeyince koyun sahiplerine hemen haber verdim. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.Tek geçim kaynağımız koyunlardı. Mağdur durumdayız" şeklinde konuştu.
anafikir:oy verirken dikkat etmek gerek yoksa, kendi düşen ağlamaz

* * *
kapitalist demokrasilerinin oy deposu
3-./ Şehitlik ödülü
Çok çocuk için ödül düşünen Erdoğan: Ben 3 değil, 'en az 3' demiştim
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin mevcut durumunu koruması için nüfus artış hızının en az yüzde 2.5 olması gerektiğini belirterek, ''Biz de şimdiden diyoruz ki bir yanlışlık başladı. Eğer böyle giderse 2038'de durumumuz kötü. Bu durumu düzeltmemiz lazım. Belki ödül de koyarız bu işe belli olmaz'' dedi.
Anafikir:kapitalizmin servet bekçiliği için şehitlik ödülüdür nihayetinde.

* * *




4-hayvan hakları dedi ki,
veteriner fakültesi Hayvan severlik göreceli bir kavram değildir. Hayvan sevgisi sadece bir tür için geçerli olabilen bir tutku ise asla değildir. Hayvan severlik bütün hayvanları fark gözetmeksizin sevmektir. Bize bu konuda örnek olan tüm hayvan sever dostlarımıza teşekkürlerimiz borç biliriz. Tabiki sizleride en kısa zamanda aramızda görmek isteriz. Burada bizi okuyacak kadar değer veriyorsanız hayvanlara emin olunki sizde bir hayvan seversiniz. SAYGILARIMIZLA PETMANIA Veteriner Polikliniği/
anafikir: siz ancak hayvanın etini ve derisini seversiniz, yalancılar!

* * *
                                     




5-gülümsemeli küfür:
Osmaniye /Kadirli’nin bir köyünde sessiz ve derin duruşlu bir adam varmış .
Küfürlerin aspirin niyetine yutulduğu Adana ağzı’ndan hiç nasibini almamış biri…
Birgün sormuşlar, "sen hiç kimseye kızmaz mısın, kötü söz söylemez misin; küfür bilmez misin"?
Sessiz adam sessizliğini bir kereye mahsus bozmuş:
”Benn” demiş, “bir adamın yüzüne bakıp da “gülümsediğim zaman bil ki içimden ona küfrediyorum”.

anafikir:köylü yalancılara böyle gülümser çünkü, köylü milletin efendisidir.  





* * *


6- size de "çıkarcılık"
Devlet Bakanı Faruk Çelik: “Bursa`nın sokaklarında yıllarca askılıkla çay satan birisi olarak söylüyorum. Simit satan birisi olarak söylüyorum. İnşaatta amelelik yapan birisi olarak söylüyorum. Sizin bu imkanlarla daha çok şeyler başaracağınıza inanıyorum” DEDİ
Anafikir:NAH ÇIKAR